NK schoolbowlen 2018

NK Schoolbowlen 2018

Dit heuse Nederlands Kampioenschap wordt dit seizoen voor de 20e keer georganiseerd door de Nederlandse Bowling Federatie, in samenwerking met bowlingcentra en verenigingen, voor de groepen 7 en 8 van de Nederlandse basisscholen. Ieder jaar weer beleven de kinderen veel plezier tijdens hun voorronden en helemaal tijdens de landelijke finale. Deze werd zelfs al drie keer in beeld gebracht tijdens het NOS Jeugdjournaal.
Verdeeld over geheel Nederland hebben ook dit jaar verschillende bowlingcentra hun faciliteiten ter beschikking gesteld om basisscholen in de gelegenheid te stellen mee te doen aan dit Nederlands Kampioenschap en kennis te maken met de bowlingsport. Een actueel overzicht van de deelnemende bowlingcentra staat op: website NBF.
Voor Noordwijkerhout en omgeving heeft All American Bowling (AAB) samen met de Bowlingvereniging Noordwijkerhout (BVN) haar medewerking toegezegd. De inschrijvingen zijn via de diverse scholen gelopen.

Teams en speelronden
Het NK Schoolbowlen wordt gespeeld door schoolteams van elk 3 personen (jongens en meisjes gemengd toegestaan). Per team mag er maximaal één speler/speelster lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie, dit om een zo eerlijk mogelijke krachtsverhouding te krijgen.
Ieder team speelt een voorronde van 3 games (speelduur ca. 2 uur).
De voorronden worden gespeeld op 25 januari 2018, 1 februari 2018 en 6 februari 2018 van 16.00 tot 18.00 uur. Kijk bij de planning wanneer jouw team is ingedeeld.
Bij eindstand regio kan je nakijken hoe jouw team het doet in de competitie. Meer informatie over het schoolbowlen is te vinden op de website NBF. Daar worden de landelijke standen bijgewerkt.
Het team met de hoogste score plaatst zich voor de landelijke finale op zaterdag 24 maart 2018 te Leiderdorp. Tevens worden er, naar rato van het aantal deelnemende teams per bowlingcentrum, extra finaleplaatsen toegewezen.
Door meerdere teams in te schrijven voor dit NK Schoolbowlen vergroot u de kans dat één of meerdere teams van uw school aan de landelijke finale kunnen deelnemen. De school die deelneemt met het meeste aantal teams mag GRATIS MEESPELEN!

Veel succes en natuurlijk veel speelplezier!